fredag 22 februari 2013

Att marknadsföra litteraturen

Det har väl inte undgått någon att landets första retrobibliotek öppnades i Huddinge i höstas. Det är Nina Frid (som startade Bokcirklar.se) som står bakom den inspirerande idén om att istället för att ställa upp böcker alfabetiskt i magasinen ordna dem efter tidsepok och låta olika författare och genrer ge en bild av tiden och de stora frågorna och lyfta fram författarskap, halvt bortglömda men nog så aktuella. Artiklar i BBL och i Länsnytt från Regionbibliotek Stockholm. Läs gärna också rapporten från Den långa svansen - projekt på SSB.


Lena Hammargren var en inspirerande föreläsare på BBM:s tredje e-boksseminarium om förlaget Novellix som utmanat branschen och skapat sig en position med den korta berättelsen i tryckta små böcker, ljudböcker och e-böcker. Lena tipsar om att novellböckerna är tacksamma att hitta på evenemang kring och att Novellix gärna är med och samarbetar. De har märkt att de korta texterna och lilla formatet uppskattats, då de flesta hinner läsa boken och förbereda sig.



I Stockholm har de använts vid novellpromenader, massbokcirklar och litterära salonger och i Halmstad arrangerades under kulturnatten en s.k speed-lit där b.l.a. Novellix-böcker medverkade som ”isbrytare”.
Hör av er till Lena Hammargren för vidare information eller tips!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar